Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2011 14:36 - "Бъдещето на България" - морален упадък и деградация
Автор: ivo88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1825 Коментари: 0 Гласове:
1



Сигурен съм че няма човек, който да не е чувал израза "децата са бъдещето на България". Това е истината и така трябва да бъде, но дали всъщност може да бъде постигнато. Да засегнем някои интересни теми по - които принципно не се говори в държавата ни официално. Това са културата на младите, нивото на образованост и контрола върху действията им. 
Да започнем от културата. Ами нея почти я няма. Минимална част от децата след набор 1993, си имат понятие или знания за българската култура. Но това е нормално, те просто са част от новото поколение български деца, което нехае за образование или знания.  Дали са жертви на времето си или не, тези деца растат в упадъчна среда, пропита от вредни фактори, които ги засягат от най - ранна възраст. Дали родителите имат вина - разбира се. Всичко тръгва от родителя. В първите 7 години се изгражда възпитанието на детето. Но когато, родителите не се интересуват, как да се изгради това възпитание. След като на мама и тати не им пука, как да се изгради уважение в детето към родителите, роднините или възрастните. Как след тоталното безхаберие, което се наблюдава в младите родители, да се изгради добро възпитание в детето. Това не може да стане, след като вместо добри думи у дома, то чува псувни и цинизми; след като вместо да гледа детски образователни филми то гледа ужаси и психарии, които влияят на малкото му мозъче от най - ранна възраст; вместо да чете книги, то играе компютърни игри пълни с насилие и убийства. И  всичко това става основа на неговите първи преживявания и спомени. Как да се награждат добри качества тогава, за да се превърне детето в нормална и отговорна личност. Няма как!!!
Нека засегнем и другите теми - ниското ниво на образованост и контрола върху действията им. Образованието трябва да дава на детето основа за нарупване на знания и жажда за развитие.. Но така ли е в действителност. По - принцип малките деца са палави и все още не разбират напълно света около тях. Те копират това, което виждат и повечето случаи го използват без да осъзнават или да знаят какво означава. Така повечето деца излизат от предучилищната възраст, възприели повечето лоши навици на родителите си. И тук е задачата на учителите. Те трябва да изкоренят тези лоши навици и да научат неосъзнаващото дете, че това което приказва или прави е лошо. Но това се постига само частично, тъй като вредните фактори в къщи, не спират да тровят ума на детето. И така след няколко години празни приказки в училище, то си остава объркано. А след това вече е късно, защото вредното влияние, алкохола, цигарите, порното и глупостите по телевизора и компютърът си казват думата. И мисълта на детето става - "Защо да не пуша след като мама и татко го правят постоянно"; "Защо да не псувам след като мама и татко го правят постоянно"; "Защо да уважавам учителите си след като татко(който е поредния всезнаещ българин), казва че учителите са тъпи и нищо не знаят"; "Защо да не пия след като татко го прави постоянно" и т.н. И резултатът е на лице. На 16 год. повечето са преминали, през всички вредни фактори и на 18 , когато  трябва да са напълно завършени личности, подготвени за реалния живот, те излизат от училище необразовани, глупави и арогантни, но за сметка на това със завидно самочувствие. Самочувствие, което само след година тежка работа, с мизерна заплата в "прекрасната" ни държава, е смазано и така вредното влияние върху младия човек се засилва. Затова трябва да има контрол върху децата, за да могат вредните фактори и влияние да се изкореняват навреме. Иначе "бъдещето на България", ще продължава да запада морално и да умира младо.  
 


Тагове:   упадък,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivo88
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6120
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031